mandag, oktober 01, 2007

En løsning på Parkens baneproblemer?

Det har længe stået skidt til med Parkens græs og selvom Don Ø har lovet bod og bedring fremstår banen på det såkaldte " Danmarks Nationalstadion" slidt og trist.
Et af problemerne skulle eftersigende være at græsset ikke får nok lys og luft. Et problem man i Arena auf Shalke har løst ved at lave et transportsystem der simpelthen kører græsset udenfor når der ikke bliver spillet bold. Denne løsning er dog udelukket i Parken da Københavns Kommune næppe vil tillade at en del af fælledparken bliver inddraget til dette formål.
På Millinium stadium i Wales har man fundet frem til en anden løsning. Her anvender man et system der hedder : GreenTech ITM Turf System.


I grove træk går systemet ud på at græsset gror på nogle store firkantede plader. Således kan man afmontere græsset når stadionet bruges til andre formål og i mens kan græsset så blive opbevaret et sted hvor det kan få lys og luft. En anden fordel er også at man kan rotere firkanterne således at man kan fordele slitagen på græsset i ligeligt. Selvfølgelig vil der være en masse udgifter med at lægge græsset af og på men det er forhåbentlig en pris Parken er villig til at betale for den nuværende situation kan ingen være tjent med.

Ingen kommentarer: